Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Természetgyógyászatról képes leírás - Természetgyógyász.tlap.hu
részletek »

Természetgyógyászatról - Természetgyógyász.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: termeszetgyogyasz.tlap.hu » Természetgyógyászatról
Keresés
Találatok száma - 6 db
Alternatív Gyógymódok Természetgyógyászati Portál

Alternatív Gyógymódok Természetgyógyászati Portál

Az Alternatív Gyógymódok elsődleges célja, hogy megismerhetővé tegye az érdeklődők számára az alternatív gyógyító eljárásokat. Portálunkon igyekszünk elérhetővé tenni a hazánkban ismert valamennyi természetes gyógyító eljárást és az azokhoz kapcsolódó intézményeket, iskolákat, egyéni terapeutákat és gyógyközpontokat. Kölcsönösen együttműködünk szakmai szervezetekkel, és igyekszünk minden szempontból előnyös partnerkapcsolatot kialakítani a természetgyógyász szakma résztvevőivel. Célunk, hogy megalapozzuk egy jól együttműködni tudó, egymást segítő szakmai közösség létrejöttét. Továbbá, hogy az oldal segítségével támogassuk a minőségi gyógyítói munka minél szélesebb körben való elterjedését.

Alternativ Orvos és Természetgyógyász Egyesület

Alternativ Orvos és Természetgyógyász Egyesület

Egyesületünk a megszűnt Magyar Bioenergetikai- és Bioinformatikai Egyesület jogutódjaként működik. Alapító tagjai azok az orvosok és természetgyógyászok, akik magukénak vallják, hogy csak egy tudomány van, a természet rendje, s mindent ennek a szellemében végeznek. Elfogadják a WHO dekrétumát, mely szerint a gyógyítás, nem csak az orvosok feladata, hiszen a hatás nem haladja meg a 10 %-ot. Elfogadják, hogy a gyógyítás társadalmi feladat, abban mindenkinek a maga posztján eleget kell tennie. Ennek szellemében minden olyan ősi, népi medicina, amely az évezredek próbáját kiállta, a gyógyításban nem nélkülözhető. A természetes élet és gyógymódoknak, amely a társadalom közös tulajdona, az emberiség egyetemes jólétét kell szolgálnia, előítéletek és társadalmi megkülönböztetés nélkül. Természetesen nem vagyunk merev bigott konzervatívok, lépést tartunk a tudomány mindenkori fejlődés menetével, de kerüljük a tudományosnak tűnő, szalmaláng értékű divathóbortokat. Kerüljük és elhatároljuk magunkat minden olyan tudománytalan, etikátlan, egyetlen vallásfilozófiába sem illő tevékenységektől, amelyek csak a hiszékenyek megtévesztésére szolgálnak.

Ezotéria magazin

Ezotéria magazin

Ezotéria Magazin, mely átsegít a földi problémákon, segítséget ad ahhoz, hogy jobban megértsd magadat és másokat. Tanácsok, gyakorlatok, titkok, melyeket akár minden nap alkalmazhatsz a tudatos válaszhoz és úthoz.

Magyar Természetgyógyászok Szövetsége

Magyar Természetgyógyászok Szövetsége

A tenni akaró, haladást sürgető természetgyógyászok alapították 1992. júniusában a magyar természetgyógyászok érdekképviseleti szervét. A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége vállalta fel és valósítja meg jelenleg is a hazai természetgyógyászat érdekképviseletét. A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége folyamatos érdekegyeztetések mellett elismertette a természetgyógyászat létjogosultságát, felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar természetgyógyászat nem ellensége a hagyományos medicinának, hanem támasza, mivel a fő területe a megelőzés és az utógondozás. Ezzel deklarálta a több tízezres orvostársadalom előtt, hogy orvosi kompetenciájukat nem veszélyezteti. A 11/1997.(V.28.) NM rendelet 10 nem orvosi és 5 orvosi területen engedélyezte a természetgyógyászati tevékenység folytatását. Ezzel kapcsolatosan megszabja az oktatási és vizsgáztatási rendszert is.

Természetes Gyógymódok Kollégiuma és Szabadegyeteme

Természetes Gyógymódok Kollégiuma és Szabadegyeteme

A Természetes Gyógymódok Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy olyan képzést hozzon létre, ahol hallgatók képessé válnak, hogy önmagukat és a világot holisztikus egységben lássák. Tudatosan törekedjenek a testi-lelki harmónia elérésére, megszerzett tudásukkal rendelkezzenek az egészség helyreállításának, megőrzésének képességével. Fontos, hogy hallgatóink a tanácsért hozzáfordulóknak segíthessék a testi -lelki fejlődését, az egészség elérését. Ehhez szükséges, hogy a hallgatók önismerete fejlődhessen, vállalják önmaguk megismerésének mélységeit és magasságait. Az alternatív módszerek megismerésével ehhez kívánunk segítséget adni minden hallgatónknak. A Természetes Gyógymódok Egyesület fő profilja a felnőttképzés és a tanácsadás. Fontosnak tartjuk az Európai Unió Oktatási Bizottsága által is ajánlott élethosszig tartó tanulás népszerűsítését. Az Egyesület által működtetett Kollégium és Szabadegyetem ezekkel a célokkal jött létre. Iskolánk 12 éves múltra tekint vissza. Kezdetekben Kaposváron és Budapesten folyt az oktatás. Később Kaposváron megszűnt, de Szegeden és Budapesten nagy létszámmal (évfolyamonként 100-150 fő) folytatódott, melyhez három éven keresztül, a Gyulai Egészségügyi Főiskola is csatlakozott.

Természetgyógyász Magazin

Természetgyógyász Magazin

A Természetgyógyász Magazin Online 2001. december 27-én indult, kicsiny, de lelkes csapat munkájával készül. Az interneten nagyjából a nyomtatott lapszám megjelenésével egyidejűleg olvashatnak a Természetgyógyász Magazin aktuális lapszámából. A tgy-magazin.hu azonban önálló életet élve és kihasználva az internet szinte korlátlan lehetőségeit, mindig naprakész, friss híreket kínál a természetgyógyászat és az alternatív gyógymódok, az egészséges életmód és az ezotéria gazdag témaköréből. Az információk mellett többféle, személyre szóló, Magyarországon unikumnak számító és várhatóan igen nagy érdeklődést keltő szolgáltatást tervezünk. Ezeket - a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően - egyre nagyobb számban érhetik majd el. A magazin fő célkitűzése az egészséges életmódra nevelés, a környezeti ártalmak és az alternatív gyógyító módszerek megismertetése, általában az egészségkultúra növelése. Az újságban helyet kap az ezotéria is, mert valljuk, hogy a jelenlegi tudományos megismerhetőség határán túl is léteznek dolgok, melyek iránt hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés. A lap hitelességét országon elismert szaktekintélyekből álló szerzői gárda garantálja.

Tuti menü